Застреляният Веселин Стоименов е управлявал инвестициите на ВИС-2 по Черноморието

23:26, 07 яну 16 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
53-годишният Веселин Стоименов, с прякор Веско Дебелия, който бе убит в столичния комплекс "Макси" на бул. "Симеоновско шосе" тази вечер, е управлявал инвестициите на ВИС-2 по Черноморието чрез редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър и още много други.

По неофициална информация убитият Стоименов e извършил ликвидацията на ВИС-2. Той е отговарял и за заведенията на бившата групировка по Черноморието в миналото.

Убитият Стоименов е бургазлия, от години работи като мениджър в хотелиерския бизнес в Слънчев бряг. Хотелският комплекс “Астория” и съседният “Дюн”, дискотека “Айсберг” и изграденият около нея базар са имотите в Слънчев бряг, които се свързват с името на Георги Илиев. Бизнесменът Веселин Стоименов е публично известната фигура в Слънчев бряг, която управлява имотите на “ВАИ холдинг”. След смъртта на боса на ВИС-2 Стоименов продължава да управлява хотелите чрез фирмите си. В началото на новото хилядолетие, когато все още имаше парцели за продажба в комплекса, Стоименов се явяваше на търговете от името на фирми, свързани с живия по това време Георги Илиев. Фирми, близки до някогашния ВИС, управляват на концесия Южния плаж и имат търговски обекти и заведения и в самия център на Слънчев бряг, изградени върху парцели, купени на търговете преди десетина години, пише "24 часа".

В „Сохо” ООД Стоименов е съдружник с известния футболист от близкото минало Даниел Боримиров, в момента шеф на школата на „Левски”. Както е известно, неговата съпруга Афродита е сестра на Христофорос Аманатидис-Таки. В по ранен етап – 2008-2010 г. съдружник в „Сохо” е била Антигона Янулис, жената, от която осъденият като лидер на наркобанда Димитър Желязков - Очите има син.

В „Хемус Инвест” застреляният е съдружник с Афродита Боримирова, Радостин Бързанов /чрез „Ирида 71” той концесионира южния плаж в Несебър/ и Красимир Мавров, кандидат за общински съветник от местната коалиция СИЛА на изборите през 2015 г, твърди "24 часа".

През април 2014 г. името на Стоименов беше забъркано в скандала с туристическата актракция „разходка с лодка“ по река Ропотамо. Оказа се, че фирмата "Стоименов груп лимитид", регистрирана във Великобритания“, е собственик на “Венис марина”. Точно тя държеше услугата, преди договорът да бъде окончателно разтрогнат след решение на бургаския Административен съд. През юли месец 2015 г. той потвърди предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ – Бургас, с която се разпорежда незабавното спиране на всички дейности, свързани с туристическата услуга „Разходка с лодка по река Ропотамо в резерват "Ропотамо", предоставяна от "Венис Марина" ЕООД. До реалното изваждане на лодките обаче така и не се стигна.

Екоинспекцията изиска от "Венис Марина" ЕООД да освободи поземлен имот – изключителна държавна собственост, част от резерват "Ропотамо" и да предаде всички обекти, които държи без правно основание.

Малко по-рано, в началото на месец май, РИОСВ-Бургас спря разходките с лодка по река Ропотамо. Дружеството бе поканено да освободи резерват "Ропотамо" и да предаде всички обекти - предмет на договора.

Причина за прекратяване на атракцията тогава беше решение на Върховния административен съд (ВАС), с което е отменено друго решение за откриване на конкурс за възлагане на туристическа дейност разходка с лодка. В тази връзка договорът, сключен между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина" ЕООД, се оказа нищожен.

Разправиите около туристическите лодки на Ропотамо не спират вече няколко години. През 2014 г. беше обявен конкурс за избор на фирма, която да предлага атракцията. Тогава от "Венис Марина" скочиха срещу него. В мотивите си те посочиха, че имат договор от 2012 г. за срок от 5 години. Той беше прекратен през 2013-та едностранно от тогавашния директор Добрина Стоилова. Именно този контракт е отменен с последното решение на върховните магистрати.

Интригите около Ропотамо започнаха след сигнал, че в резервата се строи незаконно.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:30, 07 авг 22

Много мед му се е прияло на Весе Дебелиятhttps://youtu.be/o2M7t9jlsR4

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама