Шофьорът от вчерашната катастрофа в София отива на съд

22:59, 07 яну 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратура повдигна обвинение на 27-годишната Кристина Христова за катастрофата, която се случи вчера вечерта в столицата в района на кръстовището на бул. „Константин Величков“ и ул. „Цар Симеон“, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

Инцидентът, при който пострадаха двама пешеходци, се случи на 6 януари около 22:30 ч. Обвинението е за престъпление по транспорта с повече от едно пострадало лице, като за него законът предвижда от една до шест години лишаване от свобода.

При управлението на лек автомобил „Мерцедес“ Христова е нарушила правилата за движение, като не е намалила скоростта или не е спряла в случая на възникналата опасност, при която е трябвало да бъде внимателна и предпазлива към пешеходците. С това тя е причинила средни телесни повреди на лицата Л.К., която е със счупена кост на лявата ръка, и Р.Б., която е със счупване на кост на лявата подбедрица.

Предстои назначаването на още медицински експертизи за установяване степента на телесни увреждания и на други пострадали лица, след което повдигнатото обвинение ще бъде прецизирано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама