Netflix вече достъпна и в България

18:35, 07 яну 16 / Свят 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс обяви глобалното разширяване на платформата за стрийминг на филми и сериали. От днес общият брой на държавите, в които ще може да се ползва е 130. В списъка попадат България, Индия, Виетнам, Турция, Сингапур, Нигерия, Саудитска Арабия, Южна Корея, Полша, Русия, Азербайджан и други.

"Днес присъствате на раждането на нова световна мрежа за гледане на телевизия през интернет", заяви още Хейстингс на годишното изложение за потребителска електроника (Consumer Electronics Show - CES), което се състоя в Лас Вегас.

Netflix позволява срещу месечен абонамент потребителят да получи достъп до голям каталог от филми и сериали, които да гледа в удобно за него време, стига да има интернет. Сега услугата, която вече е достъпна и в България, се ползва от 70 милиона потребители. "Докато ме слушате как говоря, услугата става достъпна в почти всички страни в света, с изключение на Китай, където се надяваме да можем след време да заработим", допълни Хейстингс.

Основната цел на създателя на Netflix е да продължи да инвестира в ядрото на ​​стрийминг технологията. "Един ден ние се надяваме да сме толкова добри, че да можем да ви предложим и покажем точния филм, който искате за вашето настроение", казва той, заедно с актуализации за подобряване на качеството на картината и звука.

Netflix първоначално бе услуга за наемане на филми на дивиди, изпращани по пощата, но през 2007 г. се преориентира към стрийминга. Компанията бързо се разпространи извън САЩ, първо в Канада, а след това влезе на пазари в Латинска Америка, Европа, Австралия, Нова Зеландия и Япония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама