"Ислямска държава" е отговорна за днешното нападение в Париж

18:11, 07 яну 16 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръженият мъж, който в годишнината от атентата над „Шарли ебдо“ нападна униформени пред участък в Париж, носел в себе си лист хартия със знамето на "Ислямска държава" и текст на арабски, с който тя поема отговорсност. Това съобщиха от парижката прокуратура, цитирани от френските медии. На бележката пишело "Това е за да отмъстим за загиналите в Сирия", пише "Льо Паризиен".

Припомняме, че днес по обяд непознат мъж нападна служители на реда пред полицейски участък в 18-и район на френската столица. Той се опитал да влезе в сградата, крещейки „Аллах е велик“. В отговор на атаката униформените са стреляли и убили нападателя. В него не са намерни лични документи, но са открити телефон и шахидски пояс, за който по-късно стана ясно че е фалшив.

Заради инцидента френската столица остана блокирана за дълго време. Полицията отцепи много улици в близост до участъка, затворени бяха двете училища в района, бяха спрени и няколко линии на метрото.

"Бдителността и истинският професионализъм на полицейските служители позволи да бъде неутрализиран нападателят", заяви Пиер Бранде, говорител на Министерство на вътрешните работи.

Полицията в района уведоми хората да затворят прозорците си и да не излизат на балконите си, районът е отцепен. На място пристигнаха директора на полицията и френския вътрешен министър Бернар Казньов.

Френската прокукатура е започнала разследване за опит за убийство на лице, заемащо публична длъжност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама