Обещаха на с. Равнец спортна площадка и ремонт на читалището

17:54, 07 яну 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на бургаското село Равнец искат изграждането на нова площадка, както и ремонт на читалището. Програмата за развитие на селските райони, в която тази година Община Бургас ще участва, дава възможност за решаването на тези проблеми. Със средства от нея може да бъде направен ремонт на местното читалище и да се изгради спортна площадка в селото. За тази цел трябва да бъдат разработени и защитени необходимите проекти. В това отношение Община Бургас ще осигури логистична подкрепа и съдействие при попълване на необходимите документи.

Община Бургас ще продължи да настоява пред Министерството на отбраната да й бъде прехвърлен безвъзмездно теренът на бившето поделение, на който да се изгради индустриална зона. Това ще даде възможност за откриването на нови работни места в Равнец.

Тази година трябва да бъде завършено и изграждането на нов водопровод в селото. Съоръжението ще е с дължина 160 метра. То ще реши проблемите с водоснабдяването на десетки къщи.

Рамката на бюджета и приоритетите в него пред жителите на Равнец представиха зам.-кметът с ресор „Строителство, инвестиции и регионално развитие” Чанка Коралска, Ивелина Стратева - директор на дирекция „Икономика и стопански дейности” и директорът на дирекция УКОРС Веселин Василев.

Пътят Братово - Равнец също е поставен сред приоритетите. За неговото завършване ще се настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура”. Предстои монтиране на видеокамери за наблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама