Мината не е руска, а турска, смятат от ВМРО

17:32, 07 яну 16 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лютви Местан всъщност е настъпил турска, а не руска мина, защото именно протурската декларация стана повод за отстраняването му. Това пише в позиция на ВМРО, разпространена след пресконференцията на бившия председател на ДПС.

“Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България”, пишат от партията.

“Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден. Явно това ще е и идеологията на новата партия на Местан. Затова и неговите определения „либерално“ и „евроатлантическо“ май трябва да се заменят с „протурско“ и „проосманско“, казват още от “Пиротска” 5.

“ВМРО е твърдо против това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи в обществото ни. Патриотичната формация е против и да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията. Това означава проверки от страна на ДАНС и прокуратурата срещу всеки, който работи срещу интересите на България - независимо дали е политик, мюфтия, дипломат”, завършват “войводите”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама