Картички от кмета Нина Ставрева получават за имен ден каварненци

16:13, 07 яну 16 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В социалните мрежи каварненци споделиха тези дни снимки на поздравителни картички от кмета Нина Ставрева, които получават за имените си дни.

Topnovini.bg научи, че практиката е въведена от началото на годината. Картички, с поздравление от кмета Нина Ставрева, получават именици, които са навършили 65 години, както и най-младите носителите на името, което се чества.

Текстът на картичката гласи: „Честит имен ден! Нека здравето ти бъде спътник всеки ден. Бъди честит и носи името си с гордост и радост! Нина Ставрева – кмет на Община Каварна.

На запитване от Topnovini.bg от общинската администрация обясниха, че за 1 януари са били изпратени 106 поздравителни картички на каварненци, които носят името Васил и Василка. За вчерашния Йордановден поздравления са получили 88 Йордановци и Йорданки. Общо 176 картички е изпратила Нина Ставрева за днешния Ивановден на Ивановци и Иванки.

Следващите, които ще получат картички са притежателите на имената Антон и Антония, както и Атанас и Атанаска.

Общинското ръководство предвижда инициативата да продължи и за следващите имени дни, като уточняват, че не се обхващат производните имена, които на съответните празници също имат имен ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама