Даренията за МВР са полезни, категорична е Бъчварова

16:09, 07 яну 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опитът ми от последните месеци показва, че даренията за МВР са една допълнителна възможност министерството да си върши добре работата.

Така вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира пред журналисти информацията от вчера, че силовото министерство е получило сумата от 2 583 708.21 лв. като дарения за периода от февруари до септември 2015 г.

"В такава обстановка работим и такива възможности имаме“, обясни тя.

Според нея темата очевидно е станала доста чувствителна за българската общественост и медии и посочи, че се е изненадала от начина, по който вчера е бил повдигнат въпросът.

"Това е уреден по определен начин в новия Закон за МВР, който е приет на 24 февруари 2015 г. - времето преди аз да бъда министър. В резултат на това, като министър съм длъжна да издада заповед за правилата, по които ще се осъществява тази дейност", оправда се Бъчварова.

По думите ѝ пет месеца по-късно такава има. Имало много стриктен контрол на няколко места, за да не допускало даренията да се превръщат в скрита форма на давление.

"Публичният регистър на даренията е гаранция, че с тях няма да се спекулира. Конкретните суми не са големи. Основнта е от международни организации - 2,4 млн лева“, припомни вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама