Кметът Дарин Димитров инспектира училището в търговищкото село Голямо Ново

16:07, 07 яну 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров посети основното училище „Г.С. Раковски” в село Голямо Ново, за да се запознае на място с условията, при които учат през зимата 130-те ученици.

Посещението отново не бе планувано и директорът Стилияна Димитрова прие гостуването като възможност да запознае д-р Димитров с всички проекти, по които работи училището, както и с проблемите, които имат във връзка с отоплението на сградата, което е смесено - на газ и нафта. В училището, строено през 1976 г. не е правена цялостна подмяна на старата дограма.

Директорката посочи, че повечето класни стаи вече са с нова дограма, която монтират постепенно през годините. В помещенията температурата тези дни е около 18 градуса, а обучението е целодневно. Децата обаче не се оплакаха и показаха стаите, в които учат и разговаряха с кмета.

Похвалиха се, че част от тях на Банго Васил, 14 януари, са поканени в София, където ще гостуват на вицепремиера Дончев. Поканата е по линия на центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", с който училището в село Голямо Ново има дългогодишно партньорство.

Кметът им обеща съдействие за достигане на конкретни резултати от срещата. Той разгледа и подаръците, които децата и техните преподаватели подготвят за гостуването си в София. И получи за довиждане "Учебник по доброта", дело на самите ученици в ОУ "Г. С. Раковски" - с. Голямо Ново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама