Осъдиха условно варненец, убил мотоциклетист на пътя

15:52, 07 яну 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд във Варна призна за виновен 67-годишния Димо Димов за това, че докато шофира, е причинил по непредпазливост смъртта на 21-годишен мотоциклетист. Фаталният инцидент се разиграва във вечерните часове на 25 юни 2014-а в кв. Виница. И виновникът, и жертвата са били в нарушение, съобщават от пресслужбата на магистратурата.

Присъдата на Димов е "лишаване от свобода“ за срок от 3 години, намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие, при което се разгледа делото. Изтърпяването на наказанието се отлага с 3 години, реши съдът, който лиши Димов от право да управлява МПС за срок от 3 години.

На 25.06.2014 г., около 21 часа, варненецът направил с автомобила си забранен обратен завой на кръстовище в квартал Виница. Мотоциклет, който се движил срещу него със скорост 65-72 км/ч, се ударил в предницата на маневриращия автомобил. Вследствие на удара водачът на мотора изгубил равновесие и се претъркулил няколко пъти в насрещната лента, след което ударил главата си в паркиран автомобил. Мотоциклетистът починал от травмите си след 2 седмици в болницата.

Установено е, че загиналият младеж е управлявал двуколесното без регистрационен номер и без преден фар, като освен това се е движил с превишена скорост.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама