Три-четири престъпни банди извършват грабежите в София

15:34, 07 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Престъпните банди в София са три или четири, които са подобни на тази, обрала банковия клон в столичния квартал „Люлин“ 7. Това каза Мирослав Данаилов от сектор „Грабежи“ в Националната полиция в ефира на БНР.

Нападателите са се блъснали с джипа си в камък при бягството след обира на банката, допълни той. По неговите думи автомобилът им е бил сив и доста лъскав със затъмнени стъкла. Той е бил паркиран на поляната, като при тръгване е минал през релсите и пак през тревните площи. По този неестествен начин джипът е излязъл на булеварда, който бил с натоварено движение по това време, и се блъснал в камък, обясни Данаилов. Полицията продължава да издирва превозното средство.

В банковия клон са влезли четири лица, а шофьорът е останал на мястото си в джипа по време на обира. Извършителите са действали спокойно и хладнокръвно, и, според Данаилов, те имат и предишни грабежи.

Бандата, която се е опитала да обере заложната къща в Красна поляна, вероятно е извършител на въоръжен грабеж преди време пак в София, подозира полицията. Тя е единствената, която работи без подготовка и без специална техника в столицата, каза Данаилов.

От МВР призовават гражданите да бъдат внимателни и да подават сигнали, ако станат свидетели на съмнителни автомобили или на хора със съмнително поведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама