Основател на ДПС: И на осъдения на смърт се дава последна дума

15:09, 07 яну 16 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от основателите на ДПС и доскорошен областен председател в Кърджали  Бахри Юмер бе редом до вече бившия лидер на партията Лютви Местан на днешната почти двучасова пресконференция в БТА. Той изрази подкрепата си към Местан и заяви, че още когато ДПС била учредена предупредил, че каузата е ясна - правата и свободите на човека и ако има някакво отклонение от нея, него няма да го има в тази партия.

Юмер остро осъди отстраняването на Лютви Местан от партията и подчерта, че във всяка нормална партия, когато се получи някакъв проблем, съответната организация се събира и се обсъжда ситуацията. „Тук не става въпрос за член, а за председателя. Не може по този начин. И на човека, който е осъден на смърт му се дава последна дума. Нашето население и избиратели там казват, че сме по прав път и винаги ще бъдат до нас“, сигурен бе Бахри Юмер.

Хюсеин Хафъзов, който също е отцепник от партията и досегашен депутат от парламентарната група на ДПС, също изрази подкрепа към Местан и подчерта, че техният избирател не трябва да бъде подценяван. „В момента ДПС попада в един ценностен разлом. Има много неща, които тепърва ще бъдат изказани. В политиката съм заради принципите и идеите, които ДПС е отстоявало. Оставам в парламента, за отстоявам идеите, от които ДПС се отказа. Признавам, че съм мюсюлманин, но не мога да си обясня всички подмятания, че ще водим проислямска политика. Моите основни послания винаги са били ясни точни“, категоричен бе Хафъзов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама