Бъдещето на Местан не е в политиката, отсече Радан Кънев

14:58, 07 яну 16 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бъдещето на Лютви Местан не е в политиката. Чест му направи, че призна лична отговорност, но именно през нейната призма става ясно, че той не трябва да е в политиката. Това написа лидерът на ДСБ Радан Кънев в своя профил във Facebook.

“Лютви Местан потвърди това, което десницата у нас говори от години: Институциите ни са в разпад, националната ни сигурност е в ръцете на мафия, заложник на чужд геополитически конфликт. Реалната власт в България е в ръцете на Доган и Пеевски, икономическата мощ - също”, написа още той.

И даде рецепта: “За да преодолеем кризата на институциите и да изкореним властта на мафията, са нужни няколко важни промени:

1) Изолация на политическия авангард на мафията - ДПС - от властта

2) Смела реформа на прокуратурата и службите и преди всичко

3) Радикална смяна на поколенията във властта. Независимо дали са на 35, 50 или 85 години, хората, които предадоха институциите в ръцете на мафията, нямат повече място в управлението и не могат да постигнат първите две цели”.

“Българската република е разрушена от упражняването на власт в собствена финансова полза и чуждестранен геополитически интерес. Необходимо е ново разбиране на властта като слуга на публичния интерес. И нови хора, които да го наложат”, заключи лидерът на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама