Уникална колекция скъпи мебели продава на търг НАП - Пловдив

14:52, 07 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уникална колекция мебели, изработени от масивен бук и с художествена стойност, ще се продават на търг през следващата седмица, съобщиха от Националната агенция за приходи (НАП) в Пловдив. Мебелите са групирани в 7 отделни групи. Желаещите да си купят от уникатите могат да кандидатстват както само за една, така и за няколко групи, с подаване на ценови предложения за всяка от тях.

Комплект, озаглавен "Риби" заради изобразените рисунки, е най-скъпо оцененият актив, който включва маса и шест стола от масивна букова дървесина и пластики. Столовете са тапицирани с ръчно тъкан текстил, а масата е с вграден месингов релеф и плот от закалено 10 милиметрово стъкло. Първоначалната цена, определена от експертите, е 23 000 лева.

Друга група обхваща подобен, но по-семпъл комплект от маса и четири стола, наречен "Зима". Изключителен интерес представлява бутиков шкаф в зелено с двустранна дървена композиция и обков за 15 500 лева; както и комплект спалня за 11 900 лв. с включени две резборани табли, скрин с резбовано лице, две нощни шкафчета и огледало, украсено с пластика, отново от масивен бук.

Според експертите мебелите имат художествена стойност. Те са бутикова изработка и до продажбата им ще се съхраняват в занаятчийско ателие при подходящи условия.

Кандидат-купувачите могат да огледат лично мебелите през цялата следваща седмица - от 11 до 15 януари. В същия срок се подават и ценовите предложения, а депозитът в размер на 20% от първоначално обявената цена се внася до 18 януари. Подробности за търга вече са публикувани в електронната страница на НАП в рубриката "Продажби".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама