Фандъкова: Откакто съм кмет, по-малко от 1000 деца чакат за детска градина

14:31, 07 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трябва да обявя, че за първи път от много години, откато бях още зам.-кмет тази година имаме под 1000 деца, които чакат за места в първа група. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обаче не скри, че проблемът с местата в яслите все още не е решен. Днес, кметът откри новопостроено крило на детска градина в район „Слатина“, където се разкриват четири нови групи.

Така, по думите на Фандъкова, в района вече дори има свободни места в три групи. Старата сграда на ОДЗ 61 „Шарено петле“ беше ремонтирана изцяло през 2015 год. Сега там на разположение на децата има два физкултурни салона, един музикален и изцяло обновен плувен басейн.

През тази година общината ще ремонтира девет детски градини: седем - частично и две – цялостно.

„Тази година започваме да проектираме детска градина в „Манастирски ливади“, за да може следващата година да се строи. В „Модерно предградие“ ще строим тази година, както и в „Драгалевци“, и в „Илинден“, допълни Йорданка Фандъкова.

Все пак в някои райони остава проблемът с местата в детските градини. Най-сериозна е ситуацията в районите „Красно село“, „Триадица“ и "Младост", въпреки че най-много детски градини бяха построени именно в там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама