Община Плевен санкционира снегопочистващите фирми

14:31, 07 яну 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради закъсняла реакция, недобра организация на работа и незадоволително справяне със зимното поддържане на уличната мрежа и пешеходните зони при първия за сезона снеговалеж Община Плевен санкционира и трите почистващи фирми. За „Чистота” ООД санкцията е 10 %, 20 % - за А.С.А. България, а за „Инжстрой” ЕООД - 40 %.

Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация в Плевен днес, като уточниха, че вече се изпълняват обявените от кмета Георг Спартански мерки за подобряване на дейността.

Както вече съобщихме, Община Плевен закупи 4 професионални роторни машини за почистване на сняг, които ще бъдат предоставени на „Паркстрой” ЕООД.

Със заповед на Георг Спартански са увеличени контролиращите работата на снегопочистващите фирми екипи от общинската администрация, като освен експерти от строителното направление за свършеното ще следят и служители на Общинския инспекторат. Така общо четирима контрольори ще отчитат извършените дейности на „Инжстрой”, а по трима - на „Чистота” и А.С.А. България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама