Мъж с фалшив шахидски пояс е убит в Париж, нападнал полицаи (обновена)

14:08, 07 яну 16 / Свят 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестен мъж е бил застрелян пред полицейското управление в 18-и район в Париж при опит да влезе в сградата, съобщава „Льо Паризиен“. Той  нападнал с нож дежурни полицаи, които в този момент се намирали пред управлението. В отговор на атаката униформените са стреляли и убили нападателя.

Мъжът крещял „Аллах акбар“ (Бог е велик), пише „Фигаро“.

За момента не се назовава самоличността на нападателя. Единият от полицаите е ранен. 

„Неизвестен мъж е опитал да нападне полицаи пред управление на улица „Гут д'ор“ в Париж. Той е бил застрелян от органите на реда“, каза Пиер-Анри Бранде, говорител на полицията.

Пристигналите на място сапьори са установили, че поясът с експлозиви, с който е бил опасан мъжът, е фалшив. Намерен е и ножът, с който е опитал да нападне униформените.

Полицията в района е уведомила хората да затворят прозорците си и да не излизат на балконите си, районът е отцепен. На място са пристигнали префекта на района и френския вътрешен министър Бернар Казньов.

„Чух три-четири изстрела около обяд. Работя нощем и това ме събуди. Когато излязох на прозореца видях мъж, лежащ на земята, а край него имаше локва кръв. В този момен нямаше хора по улиците“, каза пред „Льо Паризиен“ очевидец, живеещ в близост до улицата.

"Все още е рано да се говори за терористичен атентат", каза говорителят на вътрешното министерство на Франция. 

Припомняме, че днес се навършва една година от нападението над редакцията на "Шарли ебдо", при което загинаха 12 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама