821 хил.лв. се предвиждат за 3-годишно сервизно обслужване на линейния ускорител в КОЦ - Русе

14:08, 07 яну 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет – Русе е постъпило предложение от д-р Камен Кожухаров – управител на  „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД. С него се иска местният парламент да даде съгласие за възлагане на обществена поръчка с предмет „Цялостно сервизно обслужване на извънгаранционна медицинска апаратура  - Медицински мултимодален напълно дигитален линеен ускорител с многолистен колиматор в комплект с планираща, верификационна и пациентна информационна система, с включени всички разходи по извършване на пълен пакет от сервизни услуги“. Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в Общински съвет от името на неговия председател чл.-кор.проф. Христо Белоев. 

Линейният ускорител е придобит по ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013г. Тъй като срокът, през който може да се търси гаранционно обслужване е изтекъл, е необходимо да се сключи договор за сервизно обслужване на посочената медицинска апаратура. Според писмото на д-р Кожухаров стойността на апаратурата е 4 075 200 лева, а прогрозната стойност на цялостното й сервизно обслужване за период от три години възлиза на 821 000 лева без ДДС. И двете суми надхвърлят 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи на „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД, се посочва в докладната записка.

Съгласно чл. 15 от Наредба № 9 на ОбС-Русе за реда и условията за упражняване правата на Община Русе върху общинската част от капитала на търговските дружества решенията за придобиване, управление и разпореждане с дълготрайни материални активи на общинските еднолични търговски дружества се вземат от Общински съвет Русе, когато балансовата им стойност надхвърля 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи към 31 декември на предходната година. Осигуряването на сервизно обслужване на описаната по горе медицинска апаратура е действие на управление спрямо този дълготраен материален актив на дружеството.

Предложението предстои да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и да бъде гласувано по време на редовната сесия на местния парламент през януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама