Сергиите по „Граф Игнатиев“ остават и през тази година

13:54, 07 яну 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година няма да започне реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“. Въпреки че проектът за обновяване на централната улица е готов, строежът на третия лъч на метрото ще отложи изпълнението му за 2017 год. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите и в края на този месец започва сторежът на новия метро лъч, като в първия етап от изграждането ще бъдат направени седем метростанции голяма част, от които в центъра на града.

Заради мащабния проект ще бъдат затваряни поетапно ключови булеварди в района. Фандъкова посочи, че ако и „Граф Игнатиев“ бъде затворен, трафикът и придвижването за гражданите ще се затрудни прекомерно.

Новият изглед на „Граф Игнатиев“ е на архитектурното студио "АДА", което спечели конкурса за тази зона в надпревара за обновяването на столичния център миналата година. Парите ще дойдат по ОП „Региони в растеж“.

Той предвижда улицата да стане пешеходна зона, като трамвайното трасе ще бъде запазено. Предвижда се да бъде премахнат и импровизираният пазар при църквата „Свети Седмочиленици“. Според плана трамваите по улица "Граф Игнатиев" остават само с един чифт релси - те ще се изчакват на площад "Гарибалди", за да се разминат.

Заради изграждането на новите метростанции беше отложен и планираният ремонт на бул. „Дондуков“. Той обаче може и да не изчака до 2017 год., а да започне още тази, ако работата по метрото не затрудни драстично трафикът в столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама