Правят нов опит за концесия на Плувния комплекс в Парка на младежта в Русе

13:07, 07 яну 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов опит за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” ще направи Община Русе. Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в Общински съвет - Русе от името на кметската администрация. 

Припомняме, че с Решение №1303/26.02.2015 г. на Общински съвет Русе бе открита процедура за предоставяне на концесия на Плувния басейн, а с Решение на ОбС №1472/17.09.2015 г. процедурата бе прекратена, тъй като нямаше допуснат участник. Решението с мотивите за приемането му е съобщено на заинтересования участник и не е обжалвано по реда на глава единадесета от ЗК.

Съгласно чл.61 от ЗК нова процедура за предоставяне на концесия на същия обект може да се открие, когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване е влязло в сила. Новата процедура да бъде открита при условията на прекратената, които са съгласувани с Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция по национална сигурност и Областния Управител на Област Русе и са приети от ОбС Русе с Решение №1303/26.02.2015 г. 

Целта на предлаганата концесия е задоволяване потребностите на гр.Русе от спортен обект - Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих, чрез който да се развиват водещите за община Русе плувни спортове, както и да се осигурят места за масов спорт, отдих и развлечение за населението на община Русе.

Концесионерът ще трябва да изгради и пусне в експлоатация голям покрит плувен басейн с размери 50х20 м и кула за скокове във вода; малък плувен басейн с размери на водното тяло 33х20 м и средна дълбочина 1,40 м; басейн-къпалня със свободна форма с площ на водното тяло най-малка от 600 кв.м и със средна дълбочина 0,60 м, който трябва да има 3 зони - за къпане на деца, за плуване на възрастни и за водни процедури; обслужваща сграда; плажна зона с площ не по-малка 2 500 кв. Предвидено е и благоустрояване на територията на плувния комплекс, включително изграждане на спортни и детски площадки.

Срокът за въвеждане в експлоатация на плувния комплекс не може да бъде по-дълъг от 3 години и по-кратък от 2,5 години от влизане в сила на концесионния договор. Самият договор е с продължителност 30 години. При предсрочно прекратяване на концесионния договор, виновната страна ще дължи неустойка в размер на 500 000 лв.

Според предложението на администрацията на кмета Пламен Стоилов, инвестиционната програма необходима за въвеждане на обновения обект на концесията в експлоатация се очаква да бъде в размер над 4 млн. лв. Дисконтираният срок на откупуване на инвестицията е 29 години или 26 години след въвеждане на обекта в експлоатация.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане за срока на концесията пък няма да е по-малък от 20 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама