ОП "Паркстрой" ще управлява горските имоти в територията на лесопарк "Липник"

12:52, 07 яну 16 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Общински съвет - Русе е постъпила докладна записка от името на кметската администрация, с която се предлага безвъзмездно предоставяне за управление на поземлени имоти в горска територия – собственост на Община Русе, находящи се в землищата на с. Николово и гр. Русе, Община Русе, в полза на ОП „Паркстрой - Русе“.

Съгласно Решение №616/12.08.2015 год. на Министерски съвет на Република България, Община Русе придоби право на собственост върху 45 поземлени имоти в горски територии в землищата на с. Николово и гр. Русе. Дейностите по управление и стопанисване на общинския горски фонд са вменени в дейността на Общинско предприятие „Паркстрой - Русе“, съгласно Решение №1331 прието с Протокол №48/26.03.2015 год. на Общински съвет – Русе.

Предвид факта, че общинското предприятие е специализирано звено на бюджетна издръжка към Община Русе и основната му дейност е свързана с общинските поземлени имоти в горски територии, предмет на договора за замяна, се предлага същите да им бъдат предоставени безвъзмездно за управление.

Предложението предстои да бъде обсъдено в постоянните общински комисии и да бъде гласувано на редовната сесия на Общински съвет в края на януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама