Започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни помощи в Пловдив

12:49, 07 яну 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци раздават на шест пункта в Пловдив индивидуални пакети с хранителни продукти за нуждаещите се. Кампанията започна днес в сградата на Многофункционалния социален център, а на старта й присъства и областният управител Здравко Димитров.

В пакетите има по 5 килограма брашно, 3 килограма леща, 3 килограма спагети, 1.6 килограма компот и 1 килограм конфитюр.

"Няма по-благородно нещо от това да помагаш на нуждаещите се. Дано да сме от полза и хората да могат да прекарат по-леко зимата с тези продукти ", коментира управителят на Пловдивска област.

Припомняме, че инициативата се реализира в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), която се осъществява съвместно с Областния съвет на Българския червен кръст - Пловдив.

Помощите ще бъдат раздавани до 29 януари на всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, съобщи Таня Георгиева, ръководител на БЧК - Пловдив. Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. досега.

Индивидуални пакети с хранителни продукти ще бъдат раздадени на 22 522 нуждаещи се в област Пловдив. Служители и доброволци на Българския червен кръст ще раздават храните срещу подпис и документ за самоличност в 23 обособени за целта пункта в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама