Промени в БСП - Шумен се очакват напролет

12:42, 07 яну 16 / Политика 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През февруари започват отчетно-изборните събрания в БСП. Те ще стартират от клубовете и местните партийни организации, като в края на април или началото на май ще се проведе и конгрес на левицата. Общински и областни конференции в Шумен се очакват в края на март или през април.

Това заявиха депутатът Иван Иванов и областният председател на БСП в Шумен Тодор

Тодоров по време на традиционната среща с журналисти в началото на годината.

С отчетно-изборната кампания в БСП ще продължи да се търси обновяване и подмладяване на партията.

Приоритет пред БСП в Шуменско остава повишаване на доходите на населението в областта и увеличаване на заетостта.

“БСП ще е градивна опозиция в местната власт в общините в областта, с изключение на Велики Преслав, където партията спечели”, каза Тодор Тодоров. Той допълни, че представителите на левицата в местната власт ще се опитат да са гарант за редица социални придобивки, които са били извоювани през предходните години.

Тодоров определи като трудна 2015 година както за БСП, така и за другите политически сили с оглед на това, че са се случили много непредсказуеми събития, и в България, и по света.

Конкретно за БСП областният лидер уточни, че годината е била трудна заради местните избори, на които левицата загуби позиции.

“Този стрес, който се отрази на нашите членове и симпатизанти, постепенно вече се преодолява с времето. Мисля, че това, което трябва да се случи в БСП, не само в шуменската организация, а като цяло, е провеждането на отчетно-изборната кампания. Това ще е старт в новите виждания и организационно, и политически на партията, свързано с нейното обновяване и подмладяване. Аз съм твърдо убеден, че това ще се случи, както в шуменските организации, така и на национално ниво”, каза Тодор Тодоров.

Народният представител Иван Иванов заяви, че очаква трусове в политическото пространство през тази година.

“Трусовете започнаха в края на миналата година, а през тази очаквам още сътресения в управляващата коалиция”, каза Иванов. Депутатът допълни, че няма да е изненадан дори ако се стигне до предсрочни парламентарни избори.

“Очаквам да има голямо социално недоволство с оглед на либерализацията на пазара на електричеството, за която нашата икономика и пазар не е подготвен за това. Ако започнат да пристигат големи сметки за ток може да се стигне до ситуацията през 2013 година, когато през зимата точно високите сметки за ток ескалираха нивото на гражданското недоволство”, уточни депутатът.

“БСП е единствената опозиция в момента и ще бъде разпозната от гражданите като единствената алтернатива на това, което се случва. Ще получим доверие и съм сигурен, че БСП ще стане по-силна и по обединена, особено след отчетно-изборните конференции, след които ще има избор на местни и национално ръководство”, допълни Иван Иванов.

Според Иванов в Шумен  сме станали свидетели на хаотично посрещане на годината с оглед на зимната обстановка. “Неадекватна оценка и занижен контрол от страна на общинската администрация по отношение на снегопочистващите фирми”, заяви Иванов и допълни, че администрацията е имала няколко месеца след изборите, за да се подготви и да успее да се справи със зимата, но не го е направила добре.

Иванов каза още, че очакват приемането на бюджета в община Шумен, както и структурните промени в общинската администрация и общинските предприятия, а също така и подготовката на община Шумен за кандидатстване по проекти в новия програмен период.

На въпрос каква е позицията на БСП за идеята за създаване на общинска фирма за събиране на боклука Иванов заяви, че  това е било заложено в неговата програма по време на кампанията на местните избори.

“Интересно е, че сега тази тема беше сложена на масата в последните дни, но без ясен план и разчети. Всички знаем, че договорът с концесионера приключва през юли тази година и от там нататък не знаем какво ще се случи”, каза Иванов. Той допълни, че ако тази идея бъде доведена до успешен край, то БСП ще подкрепи подобно начинание.

В края на изявлението си Иванов попита и кой остава основен приоритет на кмета на Шумен – строежът на спортна зала или изграждането на пречиствателна станция за питейни води.

В началото на първата за годината среща на БСП с журналисти Тодор Тодоров поздрави с именния му ден Иван Иванов като го поля с вода и му пожела “Да ти е живо и здраво името и по-мъдро да създавате законите.” 

След официалната част на пресконференцията Иванов и Тодоров разчупиха и баница с късмети.

На Иван Иванов се падна “Стига ти тая награда, парата на тебе се пада.”

“За теб ще е веселие, това ще е нормално ежедневие. Ще се редят купон подир купон. От теб се чака да им даваш тон.” Бе късметът на областния лидер на БСП Тодор Тодоров.

На шуменци от БСП пожелаха щастлива, спорна и успешна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама