Откриха дрога, скрита между страниците на „Овчарчето Калитко”

11:37, 07 яну 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже от Нови пазар са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Криминалисти от полицейското управление в града предприели претърсване в дома на 32-годишния Храбрин, след получен сигнал вчера по обяд. 

В дома му,  в книгата с партизански истории “Овчарчето Калитко”, в изрязан тайник са намерени 49 хапчета с лого “S”, бяло вещество под формата на бучки, три грама суха листна тревна маса и буркан с 28 семена.

Пред полицаите мъжът обяснил, че това са наркотични вещества екстази, амфетамини, марихуана и семена за марихуана и са негова собственост. Храбрин е в изпитателен срок на наложена едногодишна условна присъда за наркотици. Той е осъден през 2013 г. за държане на наркотични вещества. Мъжът е известен на полицията и с шофиране в нетрезво състояние с 3 промила алкохол.

Пред жилището му преди претърсването е засечен 20-годишният Стоян от Нови пазар. Извършен му личен обиск.

В него са намерени две пакетчета, всяко с по 4.7 грама суха листна маса с вид на марихуана. Последвало претърсване в дома му, където са намерени и иззети 79 семена, пет жълти таблетки с лого усмивка и малко над 12 грама суха тревна маса.

Стоян също е с криминално минало, през 2008 г. е извършил кражба, през 2009 г. и измама, но тъй като тогава е бил непълнолетен, с него се е занимавала местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Намерените вещества от двете жилища са иззети, назначени са експертизи. Образувани са две  досъдебни производства.

Разследването и документирането на престъпленията са под надзора на Районна прокуратура – Нови пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама