Младежкото ДПС призова Местан и отцепниците да напуснат парламента

11:24, 07 яну 16 / Политика 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В своя декларация, публикувана на официалния им сайт, младежкото ДПС призова Лютви Местан и петимата депутати отцепници да напуснат и парламента. Те заявяват, че като пълноправни участници в партийните структури и съответно в процесите на вземане на решения на ДПС на общинско, областно и централно ниво, остро осъждат решението на шестимата отцепници да останат в българския парламент.

"Чрез това собствено решение 6-мата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат Българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали.

Настояваме автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не са били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи", заявяват в декларацията си младежите от ДПС.

Те се пторивопоставят категорично на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на Българския парламент. Според тях това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. "В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на Република България. Очакваме на първото заседание на парламента за 2016 г. Лютви Местан, Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш да подадат своите оставки", категорични са още от младежкото ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама