Турция сигурно ще застане зад Местан, смята бивш зам.-министър от ДПС

10:08, 07 яну 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местан ще говори за евроатлантическите ценности, които са само клишета. Турция сигурно ще застане зад него. Това прогнозира в сутрешния блок „Тази сутрин” по бТВ бившият заместник-министър на външните работи Феим Чаушев във връзка с предстоящата пресконференция на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан. 

„Част от мюсюлманското население в България, ако се радикализира, е опасно. Почва за такова нещо обаче няма. Един посланик не може да има собствено мнение без указание от Анкара. Миналата година Местан беше с делегация на среща при турския президент. Доколкото знам, срещата е била само на 4 очи. Какво са говорили, никой не знае”, обясни Чаушев.

Според него последната капка, която преляла чашата, било свалянето на руския самолет.

„За мен декларацията на Местан е политически гаф. Една българска партия не може да бъде говорител”, каза още Феим Чаушев.

По думите му Ахмед Доган приемал ДПС като негова рожба и винаги се противопоставял остро срещу външна намеса в ДПС от Турция. "Не се поддаваше на натиск. Бяха направени сериозни опити за отстраняването на Доган, които се увенчаха с неуспехи. Нещата, които се случиха в ДПС, не са изненада, те не са станали за една вечер, всичко има и предистория", подчерта Феим Чаушев.

Чаушев, който беше зам.-министър в кабинета "Станишев" стана известен, след като беше арестуван при получаване на откуп за краден автомобил. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама