Общински съветник реформатор поиска оставката на военния министър

09:36, 07 яну 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Как е възможно Николай Ненчев като председател на БЗНС да има една позиция, а като военен министър – съвсем друга? Тази шизофренна ситуация трябва най-скоро да се разреши и виновните, дори самият той, трябва да си подадат оставката.

Коментарът е на Марта Георгиева, столичен общински съветник от ДСБ, пред София Topnovini.bg във връзка с вчерашния протест пред Централния военен клуб. Той бе организиран заради концерт, отбелязващ 100 години от рождението на Добри Джуров. По-рано вчера от партията на Ненчев обявиха острата си позиция относно провеждането на концерта. Въпреки това той се състоя във Военния клуб, който е собственост на Изпълнителната агенция “Военни клубове и военно-почивно дело”.

Партиите, към които принадлежат Георгиева и Ненчев, са в коалиция "Реформаторски блок". В нея влизат още ДБГ, СДС и НПСД. 

„За мен няма обяснение тази позиция и не оправдавам по никакъв начин бездействието на министъра“, отсече Марта Георгиева.

По думите ѝ тя никога не е била толкова ядосана. „Даже протестите през 2013 г. не са ме изкарвали толкова много извън тялото ми от яд“, сподели впечатлението си за концерта. 

Общинската съветничка каза още, че не може една демократична страна да празнува рождения ден на тези, които са я съсипали и са унищожили елита ѝ. Според нея те в буквален смисъл са убийци.

„Говорим за човек, който е участник в Народния съд и е главен виновник за участието на България в едно международно престъпление, каквото е нахлуването в Чехословакия. Това е обида за всички нас и умът ми не го побира как се случва в демократична държава“, каза Георгиева.

Според нея това може да се сравни с едно празнуване на рождението на Йозеф Гьобелс в Берлин и то в сграда, която е собственост на официална държавна институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама