Фандъкова: Пропадналите плочки на „Витошка” не са заради снеговете

08:52, 07 яну 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снимки на счупени и пропаднали плочки на изцяло ремонтираната „Витошка” заляха  „Фейсбук” в сряда. Основните коментари бяха, че причината е падналият сняг и некачественият ремонт на пешеходната централна улица.

В сутрешния блок „Тази сутрин” по бТВ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова отрече причината за пропадналите плочки да са снеговете и заяви, че улицата е в гаранция и ремонтът ще е за сметка на изпълнителите. „Всеки ден получавам информация за глобени шофьори, които преминават през улицата, а там е забранено. Заложили сме много сериозни санкции в договорите”, подчерта тя.

Фандъкова коментира и ремонта около НДК, като посочи, че над 600 000 лева е санкцията за изпълнителите за обекта .

Кметът на Столична община отговори на въпроси на граждани, свързани със столицата, като един от най-важните бе свързан с канализацията града. „Когато станах кмет, 30% нямаше канализация. Успяхме да изградим 100 км. Това са най-скъпите проекти. Подготвили сме над 150 проекта, с които да кандидатстваме в новата програма „Околна среда”. Започнали сме в Модерно предградие”, увери Фандъкова.

На въпрос дали ще стане президент, тя заяви, че проблемите чакат своите решения. „Изцяло съм съсредоточена в работата ми като кмет на София. Главният архитект подаде оставката си, която ще влезе в сила от 9 февруари. Имам различни предложения и ще се съобразя с голяма част от тях”, допълни кметът.

По думите й третата линия на метрото е най-големият проект за 2016 година, а той е важен заради екологията на града.

Фандъкова съобщи още, че е започнала доставката и на нови 110 автобуса. „Първите 70 ще се доставят през това лято. 90% от тролейбусите са с климатици. Имаме приключила процедура за 5 нови трамвая. „Манастирски ливади” е презастрояван през годините и почти липсват общински терени. Най-вероятно следващата година ще построим нова детска градина, тъй като намерихме един терен”, уточни Фандъкова. Тя отново подчерта, че тази година ще започнат с новия си приоритет – вътрешнокварталните улици и посочи, че  10 млн. лева ще бъдат отделени за тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама