Поети-именици канят разградчани на „Поетичен Ивановден”

07:39, 07 яну 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година поети-именици отправят покана към разградчани да се включат в литературно-музикалната вечер под наслов „Поeтичен Ивановден”.

Проявата ще се състои тази вечер от 18 часа в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. Събитието се организира от Сдружението на писателите в лудогорския град, Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" и Художествената галерия.

Присъстващите ще имат възможността да чуят рецитал по стихове на Иван Вазов, Иван Хаджихристов, Иван Пейчев, Иван Радоев, Иван Цанев, Иван Динков, Иван Николов и Иван Теофилов. Рециталът ще бъде в изпълнение на възпитаници на Младежки театрален и танцувален клуб „Импулс” с ръководител Тихомир Благоев.

В деня на празника си, свои творби ще изпълнят поетите-именици от Разград и Лудогорието Иван Дойнов, Иван Димитров, Иван Бобев, Иваничка Маджарова и Иван Вълков.

За празничното настроение на вечерта ще се погрижат възпитаниците на  Детска музикална школа "Илия Бърнев". Входът за събитието е свободен.

На днешния ден за здраве и дълголетие ще почерпят повече от 2 000 жители на община Разград.

Най-много са мъжете с името Иван – 916. Дамите, носещи името Иванка са 423.  Двама разградчани се казват Ваньо, Ваня са кръстени 79 жителки на общината, 17 се наричат Йоан, а 73 – Йоана.

Повод да празнуват имат днес и 133 разградчани, носещи името Калоян, 12 са тези, които са кръстени Йовко, 260 – Ивайло, 79 – Иво и 31 – Ивайла.

 Най-възрастната именичка е Иванка, родена на 22 декември 1919 г., а най-малкият е Иван – 27 октомври 2015 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама