Жълт код за поледица и силен вятър в Русенско

07:38, 07 яну 16 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за поледица и силен вятър е обявен за днес, 7 януари, в Русенска област. Комбинацията от силен вятър и валежи, преминаващи от дъжд в сняг, ще усложняват обстановката: в равнинната част ще има заледявания, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Към 8:25 часа Възстановено е движението по път I-2 Разград - Русе на територията на област Разград.

Временно е ограничено движението по пътища I-2 Разград - Русе, II-49 Разград- Търговище и III-204 Разград - Попово поради заледяване.

Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, по усойните места и в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщават от АПИ.

Ограничена видимост поради мъгла има: до 50 м в района на проход „Република“ /обл. В. Търново/, Нова Загора и Твърдица /обл. Сливен/; до 100 м в област Бургас, Варна и в района на АМ „Тракия“ от Равно поле до тунел Траянови врата и на Даскалово, Шипка /обл. Габрово/, гр. Сливен /обл. Сливен/, гр.Русе и с.Обретеник /обл. Русе/; до 150 м в района на гр. Исперих и гр. Разград /обл. Разград/, в на Железница /обл. София/.

Път ІІ-51 Бяла- Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т. Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла- Попово)- Пет кладенци- Борово;

Път ІІІ-202 Русе- Щръклево- Нисово- Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом, ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение, съобщават още от АПИ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама