Жълт код за силен вятър е обявен за област Добрич

07:10, 07 яну 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За област Добрич, както и за още 14 области, днес е обявен жълт код за силен вятър.

От НИМХ при БАН предупреждават, че в областта днес вятърът ще се усилва, сутринта ще е от юг, около обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Средна му скорост ще е 12-15 м/с. и пориви до 20-22 м/с. Край морето около и следобед се очаква обръщане на вятъра от северозапад и временно усилване до 5-6, пориви от 7 бала.

Днес с преминаването на поредния средиземноморски циклон, валежите ще продължат. В северозападните райони остават условията за заледявания и поледици. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и източните райони и силен. С него ще нахлуе студен въздух и в Северна България и по високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. Комбинацията от силен вятър и валежи, преминаващи от дъжд в сняг, ще усложняват обстановката. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са между 0° и 5°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, след обяд ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. В сутрешните часове ще духа умерен до силен югоизточен вятър, а по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили още. Максимални температури на въздуха: 8°-12°. Температурата на морската вода е 5°-7°.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама