ОББ продаде застрахователния си бизнес

23:45, 06 яну 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започналата през миналата година сделка по продажба на акциите на застрахователното дружество "ОББ-Ей Ай Джи" АД на "Булстрад Виена Иншурънс Груп (ВИГ)" е финализирана на 4 януари, съобщиха от банката в сряда.

Условията по застрахователните полици на клиенти на "ОББ-Ей Ай Джи" остават без промяна. И занапред те ще бъдат обслужвани в клоновете на ОББ в цялата страна, се казва още в съобщението.

В него не е посочено каква е била цената на сделката. При обявяването на продажбата през миналата година от "Булстрад ВИГ" обявиха, че ще придобият малката застрахователна компания за 3.2 млн. евро.

Пазарният дял на "ОББ-Ей Ай Джи" беше под 1%, докато "Булстрад ВИГ" е лидер със 17.4%.

"ОББ - Ей Ай Джи" е специализирано в предлагането на застраховки, свързани с кредити – единствените му приходи са от имуществени полици и от такива по финансови загуби. За 2014 г. дружеството отчете печалба от 1.38 млн. лв., като от застрахователна дейност тя е 1.33 млн. лв., сочат данни на Комисията за финансов надзор (КФН).

При "Булстрад" по отчет нетната печалба за 2014 г. е 6.77 млн. лв. В данните на КФН тя е по-висока – 10.2 млн. лв. Причината е изискване за допълнително провизиране по предполагаеми застрахователни обезщетения – заради това формите за отчети по КФН и тези за публични компании, каквато е "Булстрад ВИГ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама