Танков взвод от Сливен с участие в българо-американската подготовка на „Ново село”

18:14, 06 яну 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Учебен полигон „Ново село” за участие в българо-американска подготовка  Black sea rotation force 15.2 – Platinum Lion 16-2 днес  беше дислоцирана отдадената в заповед техника и личен състав от Център за подготовка на спeциалисти, с командир полковник Любомир Вачев. Качването на влекачи и транспортирането на танковете Т-72 се извърши още вчера. 

От Центъра за подготовка на механик-водачи на бойни бронирани машини (ЦПМВББМ)  участват танков взвод с командир капитан Коста Ковачев, обслужващи и осигуряващи екипи. С тях е командирът на ЦПМВББМ подполковник Пламен Белчев и началникът на отдeление „Логистика” на същия център – капитан Димитър Лякимов. Един от помощник- ръководителите на съвместната подготовка е капитан Георги Костадинов.

Утре ще се състои церемония по откриване на Black sea rotation force 15.2 – Platinum Lion 16-2, а в следобедните часове ще бъде направен показ на въоръжение и техника. Съвместната подготовка ще продължи до 16 януари 2016г. В нея ще участват и румънски военнослужещи. От Сухопътните войски на Република България участват военнослужещи и от в.ф. 48430-Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама