Бъчварова разрешила даренията в МВР

17:39, 06 яну 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър Румяна Бъчварова е отменила заповедта, според която силовото министерство не може да получава дарения. Заповедта на Бъчварова е качена на интернет страницата на министерството още през август 2015 г. и регламентира възможността общини, държавни фирми и международни организации да правят дарения на МВР, пише в. „Труд“.

Така Бъчварова отменя забраната, която беше въведена от Цветлин Йовчев през 2013 г., по времето му на вътрешен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

В новия документ се казва, че освен отмяна на ограничението, заповедта утвърждава и правилата за получаване на дарения. Въпреки това от него не става ясно какви са условията или какво точно може да се предоставя на силовото министерство.

Публичен е и отчетът на МВР за получаваните до момента дарения, сред които преобладават горива, пари за закупуване на резервни части на автомобили и техника. Сред дарителите на ведомството са „Мини Марица-изток“ ЕАД и ТЕЦ „Марица-изток 2“, които са дали на старозагорската полиция 34 000 лв., получени на два пъти.

Ключов остава въпросът как министерството е приемало дарения близо шест месеца през миналата година. Според публикация на "Труд" за периода от февруари до септември 2015 г. МВР е получило под формата на дарения горива, техника и други консумативи на стойност 2 583 708 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама