Горнооряховчани се преклониха пред живота и делото на Ботев

16:45, 06 яну 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествен ритуал в Горна Оряховица бе отбелязана 168-та годишнина от рождението на Христо Ботев. На почетен караул пред паметника на гениалния поет, публицист и борец за национална свобода застанаха военнослужещи от военно формирование 22 790.

Слово за живота и делото на великия българин произнесе уредникът от Историческия музей Теменуга Йорданова. „Като достатъчно образован за времето си човек, като възторжен последовател на новото и фанатичен отрицател на старото, като влюбчива поетична натура, Ботев безспорно заимства от всякъде по нещо. Той се стреми да събере най-подходящото за българските условия и българския народ”, каза в словото си Теменуга Йорданова.

В знак на почит и преклонение пред живота и делото на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя от народния представител в 43-то Народно събрание инж. Клавдия Григорова – Ганчева, от името на председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, военно формирование 22 790, местните структури на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, от политически партии, обществени организации и граждани.

В честването се включиха и ученици от ОУ „Иван Вазов”, които също положиха цветя пред паметника на Христо Ботев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама