57 килограма негодно свинско месо иззеха в Пловдивско по празниците

16:39, 06 яну 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните – Пловдив, иззеха и унищожиха 57 килограма свинско месо с изтекъл срок на годност, 31 килограма месо без установен произход и 2,5 килограма риба от склад за търговия на едро по време на празниците.

От Българската агенция по безопасност на храните извършваха засилени проверки в тези дни, за да могат да гарантират на потребителите безопасността на празничната трапеза.

Общо в страната инспекторите направиха над 2600 проверки. По време на инспекциите са установени и насочени за унищожаване общо над 700 килограма негодно за консумация месо.

В резултат на констатирани нарушения са издадени 119 предписания и са съставени 15 акта за установяване на административно нарушение.

Най-честите нарушения, които инспекторите на агенция откриха, са предлагане на храни с изтекъл срок на годност и без документи за произход, неправилно етикетиране, несъответствия по сградов фонд и оборудване, както и некоректни или нередовно водени записи по системите за управление на безопасност на храните.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама