Eдиният от ранените при сбиването на "Лъвов мост" е в тежко състояние

16:29, 06 яну 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В тежко състояние е единият от пострадалите мъже при масовия бой на „Лъвов мост“ в столицата късно във вторник. Това потвърди пред София topnovini.bg говорителят на болница „Пирогов“ Мария Пойразова.

Припомняме, че масово сбиване между имигранти в центъра на София завърши с трима ранени. Сигнал за инцидента беше подаден в полицията около 20:30 ч. Тогава стана ясно, че конфликт между няколко чуждестранни граждани е прераснал в бой и завършил с трима ранени. Двама от тях бяха откарани в „Пирогов“. От лечебното заведение обясниха, че единият от тях има наранявания от нож в областта на корема и е в тежко състояние.

„Състоянието му е сериозно, в момента е настанен в хирургията. Другият мъж е настанен в травматологията и е без непосредствена опасност за живота“, уточни говорителят на болницата.

Екипът на София Тopnovini.bg отиде днес до мястото на инцидента. Сбиването между мъжете е станало пред очите на служител в един от денонощните магазини на бул. "Мария Луиза". Негови колеги разказаха екипа ни, че докато колегата им бил пред магазина, станал неволен свидетел на конфликта. По думите им няколко чужди граждани спрели на тротоара, един от тях извадил нож и нападнал друг от групата. „След това е станало пълно меле, започнали са да се гонят към Халите“, уточнява момче от персонала на магазина.

Никой от свидетелите на инцидента не е разпознал участниците в сбиването. Според служители в други търговски обекти в района, криминалните прояви в тази част на София не са рядкост. Те обясниха още, че някои от заведенията около "Лъвов мост" се посещават предимно от граждани от афганистански и сирийски произход и са с лоша репутация. През последните месеци булевардът беше отцепван неведнъж и заради забравени куфари и фалшиви сигнали за бомба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама