14 русенци със счупени крайници в поледицата

16:16, 06 яну 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 пациенти със счупвания на горни или долни крайници са приети между 7:30 и 15:00 ч. на днешния 6 януари в Спешното Отделение на МБАЛ-Русе, съобщиха от лечебното заведение. Неприятните за пострадалите резултати са в следствие на заледените улици и тротоари сутринта, уточняват от болницата.

Информацията е подадена от началника на Спешно отделение към МБАЛ-Русе д-р Юрий Йовков. Пострадалите са потърсили помощ в травматологичния кабинет, като 9 от случаите са на счупени ръце, а 5 – на крака. Приети за лечение и операции са 9 от пациентите, а на останалите им е назначено домашно лечение.

4 от общо 12 случая са свързани с травми на главата, получени в следствие на заледените пътища, съобщиха и от хирургичния кабинет.

Тъй като по-голямата част от пострадалите са възрастни хора, лекарите ги съветват по възможност да не излизат от домовете си, освен ако това не е съвсем наложително. В противен случай се препоръчва да бъдат придружавани, с цел тяхната безопасност и по-голяма сигурност, допълват от болничното заведение.

Повечето от пострадалите са отишли до болницата с транспорт на свои близки, тъй като по-рано днес от ЦСМП съобщиха, че са били повикани само два пъти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама