Затвориха физкултурните салони в две гимназии в Добрич заради ниски температури

16:08, 06 яну 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предписания за спиране от експлоатацията на физкултурните салони към ЕГ „Гео Милев“ и ФСГ „Васил Левски“ са издали здравните инспектори от Добрич, след като вчера там са измерени ниски температури. Затварянето е потвърдено  и със заповеди на директора на Регионалната здравна инспекция.

На 5 януари служители на РЗИ са извършили проверка, след подадени сигнали за ниски температури, в 2 училища и една детска градина в Добрич.

При проверките при осигурено парно отопление е извършено трикратно измерване на температурата  на въздуха в класни стаи и физкултурни салони  на ЕГ „Гео Милев“ и ФСГ „Васил Левски“, както и в занималните и спалните на петте групи в ЦДГ  №7 „Пролет”.

Замерванията показали, че в класните стаи на учебните заведения температурите са в нормите от 18 до 22 градуса. Във физкултурните салони обаче те са под допустимите здравни норми, които са 17-18 ºC, съответно 13 0 С в ЕГ „Гео Милев“  и 15 0 С – във ФСГ „Васил Левски“.

На директорите на учебните заведения са издадени предписания за предприемане на необходимите мерки за привеждане на температурата на въздуха във физкултурните салони  в съответствие със здравните норми.

Измерените средни стойности на температурата на въздуха в помещенията на ЦДГ  №7 „Пролет” не показват отклонения от здравните норми и те са в диапазона 18-21ºC, съобщават от здравната инспекция. Оттам уверяват, че ще продължат да следят проблема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама