Искрен Веселинов: Въпреки разиграния театър, ДПС остава проводник на турските интереси

15:48, 06 яну 16 / Политика 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нашето условие за съставяне на управляващото мнозинство, както и за оставането ни в него, е ДПС да не се допуска по никакъв начин до властта. Нашета подкрепа ще продължи до момента, в който флиртът с ДПС стане прекалено близък". Този коментар направи русенският депутат от ВМРО Искрен Веселинов, в отговор на въпрос за последните събития в ДПС. 

Той заяви още, че в момента се прави опит за разделение на "добро ДПС и лошо ДПС", но това е било неправилно, тъй като и двете неща са "метастази на едно и също злокачествено образувание". Веселинов предположи, че там тече едно съревнование за любовта на турското правителство, което е било спечелено от Местан, но моментната ревност на другата страна не ги прави национално отговорна партия. И въпреки разиграния театър през последните седмици, партията продължава да бъде проводник на турските интереси, а не на българските. 

Юлиан Ангелов от своя страна заяви, че позицията на ВМРО спрямо ДПС никога не е била променяна през последните 20 години, включително и през последните седмици от работата на парламента. Това е партия на Ердоган и Даватоглу, което е станало ясно и по време на разцеплението, когато кабинетът на ДПС в парламента редовно е бил посещаван от турски дипломати и представители. Ангелов дори изрази надежда, че ерозията в ДПС ще продължи и занапред, и ще имат трудности с влизането в следващия парламент. 

Искрен Веселинов допълни, че ДПС осъзнават заплахата сами за себе си, тъй като е станало ясно, че много от традиционните им избиратели - етническите турци, не гласуват за тях, понеже са видели "че това е машина за ограбване на цялото българско население". Той също заключи, че политическото бъдеще на ДПС няма да е розово. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама