Александър Рушковски извади кръста на Богоявление в София (снимки)

15:06, 06 яну 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Александър Рушковски извади кръста от езерото в столичния квартал „Дружба“, предаде репортер на София Topnovini.bg. Тази година на Богоявление в ледените води скочиха над 50 мъже. 18-годишният младеж каза пред журналистите, че скача за първи път, въпреки че от три години мечтае за това. Той си пожела здраве и щастие през 2016 г.

„Миналата година закъснях със записването, но тази година бях един от първите и чаках“, сподели ученикът от Търговско-банковата гимназия минути, след като излезе от езерото.

Стотици столичани се събраха на тържествения водосвет, отслужен от епископ Григорий, на който бе осветен и кръстът. Сред присъстващите бе и кметът на София Йорданка Фандъкова, която каза, че подготовката за празника е била доста сериозна.

По време на водосвета измръзналите мъже приканваха Григорий да побърза със службата, скандирайки „Хайде, попе, попе“. Техни близки и роднини споделиха, че мъжете са на студа от 09:30 часа, когато е започнала регистрацията на желаещите да изпробват късмета си и да хванат кръста за здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама