22 522 нуждаещи се пловдивчани ще получат хранителни продукти от БЧК

15:03, 06 яну 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес Областният  съвет на Българския червен кръст - Пловдив, започна поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 22 522 нуждаещи се.

Акцията е в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ).

Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти - 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

Служители и доброволци на Българския червен кръст ще извършват раздаването в обособените за целта 23 пункта в областта, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК   и на АСП  и в страницата на областната организация .

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

Областният управител г-н Здравко Димитров официално ще открие програмата на 7 януари 2016 г. в сградата на Многофункционален социален център на улица "Изток" №48 от 9,30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама