Изписаха първите близнаци за 2016 година, родени в МБАЛ - Бургас

14:51, 06 яну 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Навръх Богоявление бяха изписани първите близнаци, родени в МБАЛ – Бургас още в първия ден на новата година, съобщиха от Общината. Двете момиченца се казват Краси и Радмила, а гордите им родители са Красен и Пролетина Димитрови. Сред посрещачите на днешното изписване беше кметът Димитър Николов.

„Нека положителната тенденция в бургаската демография продължи и в града да се раждат все повече деца. На Краси и Радмила желая да растат здрави и щастливи”, каза кметът Николов. Той дари близнаците с малка икона на Николай Чудотворец, за да получат закрилата на светеца, и с реплика на златна монета от Акве Калиде - като символ на благоденствие и просперитет.

С добри пожелания при изписването се включиха директорът на МБАЛ д-р Георги Матев, завеждащият АГ отделение д-р Антонио Душепеев и отец Петър от катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

За разлика от много други български градове, през последните години Бургас се радва на увеличаваща се раждаемост. При близнаците, например, в най-голямата ни болница се отчита 100 % ръст - 14 двойки през 2014-та и 28 двойки през 2015-та. Администрацията на МБАЛ в момента изготвя статистиката за миналата година, но предварителните данни показват общ ръст на ражданията от няколко процента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама