Пловдивчани подават по график декларации за семейни помощи

14:45, 06 яну 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички лица и семейства, подали молба-декларация за отпускане на семейни помощи преди 28 юли 2015 г., са длъжни да подадат собственоръчно написана и подписана декларация за промяна или че няма промяна в обстоятелствата, при които е отпусната помощта, съобщи шефът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

В декларацията ясно да се посочва в какво се състои промяната, ако има такава, или да се декларира, че няма промяна (ако няма настъпила). Текстовата част да е пълна, а не да се изписва: декларирам, че имам/няма промяна в обстоятелствата, да се изписва майката живее ли в страната, отглежда ли детето/децата в страната, съжителства ли с бащата или не и т.н.

През януари 2016 г. подават собственоръчно написана и подписана декларация за промяна или че няма промяна в обстоятелствата лица и семейства, на които са отпуснати семейни помощи през март 2015 г.

През февруари 2016 г. подават собственоръчно написана и подписана декларация за промяна или че няма промяна в обстоятелствата лица и семейства, на които са отпуснати семейни помощи през април 2015 г. и май 2015 г.

През март 2016 г. подават собственоръчно написана и подписана декларация за промяна или че няма промяна в обстоятелствата лица и семейства, на които са отпуснати семейни помощи през юни 2015 г. и юли 2015 г.

Лицата и семействата, на които са отпуснати семейни помощи до промените в Закона за семейното подоходно облагане (ЗСПД) и не са подали собственоръчно написана и подписана декларация за промяна или че няма промяна в обстоятелствата, семейните помощи може да бъдат спрени.

Родителите, живеещи без сключен граждански брак, да подават ново заявление-декларация с всички необходими документи.

Родителите на деца с увреждания или при които са настанени деца няма да подават нова заявление-декларация преди изтичане на 12-месечния им период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама