Районната прокуратура в Русе предаде на съд мъж, ограбил жена

14:40, 06 яну 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж, нападнал и ограбил жена, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търнво.

Обвинението срещу Хюсеин С. е за това, че на 24 октомври 2015 година в Русе, той нападнал жената и отнел насила дамската й чанта, в която имало 900 лева, документи, дебитна и кредитна карти и лични вещи – всичко на обща стойност 1 173 лева. Той обаче взел само 150 лева, тъй като в бързането след престъплението не забелязал останалите.

Хюсеин С. е осъждан. Два дни преди да извърши грабежа, той пристигнал в Русе, за да си търси работа, но проиграл всичките си пари в игрални зали. Докато пушил цигара пред една от тях, той забелязал пострадалата, която минала покрай него.

Решил да я нападне и ограби, за да се сдобие с пари. Настигнал жената по пътя, ударил я силно по гърба и сграбчил дамската й чанта. От удара тя паднала на земята, но инстинктивно стиснала чантата в ръце си.

Обвиняемият продължил да дърпа чантата, ударил жената още няколко пъти, докато накрая успял да вземе чантата и да избяга. Щом се отдалечил достатъчно, пребъркал я и извадил портмонето, а самата чанта изхвърлил. От портфейла взел споменатите 150 лева и без да забележи останалите пари, също го захвърлил.

Веднага след извършения грабеж, той се насочил към друга игрална зала, където проиграл откраднатите пари.

Хюсеин С. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама