Изгоря покривът на постройка в Щръклево

14:28, 06 яну 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожар в стопанска постройка в село Щръклево е нанесъл сериозни щети. Огнеборците са гасили пламъците в понеделник следобед в продължение на два часа, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе. На адреса на улица „Есперанто“ са изпратени два екипа от Първа РСПБЗН-Русе и АМС.

Причина за лумването на пламъците е небрежност при боравене с открит огън – собственикът е изхвърлил неизгасена жар до постройката. Унищожени са 30 квадратни метра покрив, домашно имущество, техника и инструменти. Спасени са две сгради.

Също на 4 януари, но в ранната вечер, един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Бяла е изпратен в село Дряновец на сигнал за пожар в къща. На място се е оказало, че са запалени сажди в комин.

В една и съща нощ два пъти пожарникарите са посещавали недовършен строеж на улица „Рила“ в Русе. Първият е бил в последните минути на 4 януари и първите часове на 5-и. Тогава два противопожарни автомобила са гасили запалени отпадъци. Причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Преди да бъде загасен, пожарът се е разпространил на площ от 50 м².

Ситуацията се е повторила минути преди 6.00 часа същата нощ. Тогава един противопожарен автомобил от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен отново на мястото, пак поради лумнали пламъци, заели голяма площ. Огънят е бил загасен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама