Община Мъглиж прекрати договора на фирмата за снегопочистване

14:13, 06 яну 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Със заповед на кмета Господин Господинов прекратихме договора с фирма „ПСК Виастрой" ЕООД, за извършване на дейностите по снегопочистване и зимно поддържане на пътната мрежа в община Мъглиж”, съобщи зам.-кметът Душо Гавазов.

Причината е неизпълнение на клаузите по договора. На 6 ноември м. г. община Мъглиж сключва договор с „ПСК Виастрой” ЕООД за зимното поддържане на пътищата. „На 3 януари т. г. заради обилните снеговалежи в района, в продължение на часове от 12.10 до 18.00 часа се опитвахме да се свържем с някого от фирмата”, разказа Душо Гавазов. По пътищата нямало нито една снегопочистваща машина. Около 20 часа, комисия в състав :кметът Господин Господинов, зам.-кметът Душо Гавазов и инж. Христо Щерев, директор на дирекция ТСУ, инспектирала пътната мрежа и установила, че никъде не е чистено.

Пак със заповед на кмета, при условия на форсмажорни обстоятелства, са дадени права на единствената на място фирма „Промакс” ЕООД  да започне  почистването на снега и опесъчаване на пътната мрежа в общината.

„След като се чухме с управителя на „ПСК Виастрой” стана ясно, че  причина за неизпъление на договора с общината, е било приоритетното почистване на републиканската пътна мрежа”, обясни Душо Гавазов.

„Затова, заради неизпълнение на клаузите от договора и за защита интересите на хората от община Мъглиж, както и за осигуряване на качествено снегопочистване и зимно поддържане на пътната мрежа, кметът прекрати договора”, допълни той.

На фирмата са наложени и финансови неустойки в размер на 5545.50 лв., които включват 20% от разходите за почистване в първия ден и гаранцията за добро изпълнение.

„От днес дейността поема фирма „Промакс” , информира още зам.-кметът.

По думите му  сега всички пътища са изчистени до асфалт и няма проблеми с пътуването по тях.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама