Хиляди са глобени за непочистени тротоари в столицата

14:04, 06 яну 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само днес 172 глоби са били наложени на столичани, които не са почистили тротоарите и прилежащите площи към домовете си. Това обясниха за София Topnovini.bg от Столичния инспекторат. Откакто е паднал снегът в София глобените надхвърлят хиляда. Най-голям е броят на нарушителите в районите Красно село, Подуяне, Красна поляна, Люлин и Лозенец.

От инспектората поясниха, че най-често налаганата санкция е 10 лв. Някой са глобени с фиш за 50 лв., а на други са били написани актове на по-висока стойност. Най-солени са глобите за големите търговски обекти – молове, банки, големи магазини и обществени сгради посещавани от голям брой хора.

За непочистени междублокови пространства се налагат глоби на домоуправителите на сградите. Тъй като често инспекторите не могат да намерят на място хората, за да им наложат санкция, в кратки срокове до тях се изпраща констативен протокол, с който трябва да платят глобата. От ведомството не уточниха кои фирми са били глобени за непочистени общински територии, защото констативните протоколи все още не са обработени.

Вчера Столичният инспекторат е констатирал 150 нарушения. Най-непочистено е било в кварталите „Лозенец“, „Красна поляна“, „Младост“ и в центъра на града.

Инспекторите отбелязват, че столичани „все повече се научават, да изхвърлят снега в близост до уличните шахти, а не в корените на дърветата, защото химикалите, с които се обработват улиците са вредни за растителността“.

Денонощно работи и горещият телефон на инспектората за подаване на сигнали за непочистени територии – 987 55 55. Проверките продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама