Пловдивчани се поклониха пред Христо Ботев

13:43, 06 яну 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"С огъня на думите си той запали клада, на която положи младия си и достоен живот", заяви Снежана Фурнаджева в словото си по случай 168-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.

На събралото се множество пред паметника на гениалния поет и революционер в Цар-Симеоновата градина председателката на Дружеството на пловдивските художници припомни, че Ботевите идеали трябва да са пример за съвременните българи. "Слял в едно слово и дело, Христо Ботев мечтае не само за свободна, но и за справедлива България", каза още Фурнаджиева.

"Днес Ботев ни е нужен повече от всякога. За нас е чест да го следваме и да помним, че свободата, човеколюбието и честността са достойни за поклон", завърши ораторката.

На честването присъстваха кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници, депутати, граждани. Десетки венци отрупаха паметника, а малките футболисти на "Ботев" (Пловдив), както и много пловдивчани, положиха по стрък цвете в знак на признателност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама