Димитър Николов: Празникът Богоявление няма да е истински без традиционната изложба

13:22, 06 яну 16 / Култура 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Празникът Богоявление, или още Йордановден, няма да е истински, ако я няма тази изложба. Затова искам да благодаря на художниците, че са тука сред нас, Господ да продължава да им дава дарба да показват красивото и духовното в нас и около нас. Днес небето се отваря и който каквото си пожелае, се сбъдва. Аз като кмет си пожелавам всички мои съграждани да бъдат живи и здрави, всички техни начинания през 2016 година да се сбъднат. Нека всички бъдем по-смирени и по-скромни, както и винаги да уважаваме празниците, защото по този начин уважаваме себе си и нашата държава”, каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на откриването на традиционната изложба „Богоявление”. Други гости на мероприятието бяха областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общинския съвет Костантин Луков и членове на Бургаското духовенство.

В експозицията могат да се видят 45 картини в различни стилове, сътворени от трима художници, които са именици днес. Това са Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов.

„Те за мен са една значима тройка в града, като всеки от тях е произвел нови художници, които със своето изкуство прославят града”, сподели собственикът на галерия „Богориди” Ружа Георгиева.

Изложбата „Богоявление” може да бъде видяна в галерия „Богориди” до края на този месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама